Часът:
Time.is
   

събота, 28 април 2012 г.

За преустройството на центъра на Момин проход

В момента тече разрушаването на постройките в самия център на Момин проход до реката - закусвалните, магазинчетата за хранителни стоки и другите. Доколкото разбрах на ползвателите на постройките им е даден срок от общината да се изнесат до края на месеца. Някои от тях да си намерили други помещения, а други изглежда прекратяват бизнеса си.

На това място щяло да има затревени площи. За какво са ни - сякаш си нямаме парк точно от другата страна на реката. Вярно, че нямаше особена хубост в наредените една до друга постройки и барачки, но поне мястото беше оживено и даваше прехрана на част от населението. Много хора от Костенец пътуващи с автомобили всяка сутрин за работа към София, спираха там за кафе, цигари, банички. Сега ще пасем трева.

Но нека де не бъда такъв песимист и да видим какво наистина ще се появи на това място. Иначе ето последната моя снимка на мястото. Снимал съм от алеята, която води към ж.п. спирката и съм хванал само крайната част от мястото. За жалост нямах възможност да снимам централно и да хвана целия център.



понеделник, 9 април 2012 г.

Костенец...в черната хроника

По принцип избягвам да публикувам такива трагични новини в този блог, но за няколко седмици имаме второ убийство в района. Предишното беше в Момин проход и беше на базата на стара съседска вражда. Явно и нашият район не е застрахован от масовото изперкване и отчаяние, което обхваща България. Дал съм връзки след новината към други неприятни инциденти случили се днес. Бедност? Икономическа криза? Оскотяване и затъпяване? Кои са причините за тези лоши новини?

Мъж уби баща си с кухненски нож в Костенец

34-годишен мъж уби баща си и рани майка си след битов скандал в град Костенец.

Инцидентът станал тази сутрин в дома на семейството. 34 годишният Данаил Янков нападнал баща си с кухненски нож и го убил. Майката се опитала да измъкне ножа от сина си, но той я наранил.

По първоначални данни, мъжът е безработен, от известно време избягвал контакти с хора. Той не е освидетелстван и не е имал криминални прояви.

Данаил Янков е задържан за 24 часа. Случаят се разследва от Районното полицейско управление в Костенец и Областната дирекция Полиция в София.

News.bg

СЪЩО ОТ ДНЕС:

Перничанин преби съпругата си с метална сопа

Запалиха входната врата на апартамент в Кюстендил

Бой между клошари в столицата завърши с убийство

Простреляха човек при стрелба по улични кучета

Застреляха 53-годишен в София ВНИМАНИЕ! ПУБЛИКУВАНОТО ВИДЕО НЕ Е ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!

понеделник, 2 април 2012 г.

Нови кошчета край ЖП спирката в Момин проход

От няколко дни са поставени кошчета край спирката на влака в Момин проход. Една на самия перон (на снимката), две от двете страни на пешеходния мост над железопътната линия и едно на края на алеята, която излиза на главното шосе. Може би има поставени такива кошчета и на други места из града. Не знам дали заслугата за това е на кметицата на Момин проход, на кмета на Костенец, на самото БДЖ или на някой друг, но във всеки случай това е добро начинание. Дано и ги изхвърлят редовно, а и да не ги счупят вандалите.