Часът:
Time.is
   

понеделник, 6 май 2013 г.

"Костенец днес", брой 3 /53/, Април 2013

От много време не бях попадал на общинския вестник "Костенец днес". Днес обаче си взех от РЕП-а пред пощата последния брой. Оказа се, че вече се разпространява безплатно, което е добре. Преди до колкото си спомням струваше 20 стотинки.

четвъртък, 2 май 2013 г.

Пазар в Момин проход

Бях дочул, че от две седмици всеки четвъртък се организира пазар в Момин проход. Реших днес да проверя до колко това е вярно.

Намерих въпросния пазар лесно, макар че е леко забутан. Като се тръгне по главното шосе от центъра в посока пощата, преди да се стигне до самата поща има една улица в дясно. Тя води към едно обръщало за автомобили, на времето там имаше хлебарница - по-старите жители на града сигурно си я спомнят. Та именно там е пазарът.

От общината са поставили общо 5 сергии, но имаше едва двама търговци. Аз отидох към 10 сутринта, иначе не знам до колко часа продължава пазарът. Предполагам, че зависи от търсенето, ако хората купуват, то търговците ще седят ако трябва и цял ден.

Както и предполагах, пазарът е зеленчуков, а не общ като този който се провежда всяка събота в Костенец. Доста е малък (както казах - само двама търговци), но пък и градът ни не е толкова голям, че да привлече повече продавачи. Сигурен съм, че много хора все още дори не знаят, че всеки четвъртък се провежда пазар. Дано постепенно придобие популярност и да се запази като традиция, въпреки че четвъртък е работен ден. Пък ако се разшири и асортимента от предлагани стоки, ще съм повече от доволен.