Часът:
Time.is
   

петък, 15 юни 2012 г.

Какви са плановете за центъра на Момин проход

На мястото на разрушените заведения се предвижда да се направи следното:

Северната градска градина, освободена от старите търговски павилиони се предвижда да бъде реконструирана при запазване на високата растителност. За създаване на сенчест комфорт на алеите в северната градина се предвижда изграждане на две перголи. Съществуващия мост се предвижда да бъде саниран и обновен с реконструкция на рампата за колички и обогатяване с растителност по перилата на речния бряг. Детската площадка в парка е устроена тематично, като игралните съоръжения са разположени върху цветна мозайка с изображения под формата на слънце, облаци, небе и звезди. В близост до пешеходния мост над реката е ситуиран детски лабиринт-лодка. Проектното решение предвижда изграждане на подпорна стена с денивелационна височина 90 см при горската сцена-естрада. Централният малък фонтан на площадката и горската сцена-естрада са свързани и с извита в план алея, покрита с радиална аркада от цветни полукръгове в цветовете на дъгата.

Информацията е взета от тук. Там има информация и за това, какви са плановете за град Костенец и село Костенец.

Явно парка ще се разшири като заеме и освободената от стопанските постройки площ. А ако се чудите какво са това "перголи", ето няколко снимки взети от Wikipedia:









Под това име се събират всякакви конструкции, които приличат на навес, но се различават от навеса с това, че не са с плътен покрив. Така познатите ни лозници, също могат да се приемат за част от тази група. Има доста обикновени перголи и такива, които са истинско произведение на изкуството. Едва ли, обаче в центъра на Момин проход ще изградят нещо такова:



Няма коментари:

Публикуване на коментар