Часът:
Time.is
   

събота, 23 февруари 2013 г.

Бутикова изба "Ръсин"

Една от новите забележителности на град Момин проход е избата "Ръсин", която се намира в края на града. Вижда се от влака и често пъти съм чувал други пътници да казват "Я, какъв замък!", когато я видят. Определено архитектурния и стил е забележителен, вижте го на официалната страница:


Тя бе построена преди 3 години, ако не ме лъже паметта, но едва сега я посетих и то защото срещнах един познат, който отиваше натам. Има звънец на входната врата и след като позвънихме, бързо дойде отзивчивия собственик. Оказа се, че избата не е напълно завършена за гости и почакахме отвън докато ни донесе поръчките. Иначе човекът разказа, че прави помещение за дегустации, където хората ще могат да опитват безплатно вината с мезета - сирене и др. Нямам търпение за това :)

Попитах го, кога точно му е работното време. Каза, че не работи денонощно, но когато е там се отзовава на клиентите. Което според мен значи, че в делничните дни, обикновено ще го намерите.

Аз си взех бяло вино Шардоне (3 литра кутия), което мога да потвърдя, е много добро. Цената бе 13,50 лв, което за качествено вино си струва.

2 коментара:

  1. незнам тази статия дали е реклама, или просто доволен клиент, ...ни повярвайте ми ако опитате виното - тогава ще разберете за какво иде реч, .........истинско вино, така му казвам аз, ..Рубина е страхотен, ...а за белите вина да не говорим, ...просто трябва да се опита

    ОтговорИзтриване
  2. ......и оше нещо да кажа, ...човека изглежда много свестен, ..ак ое там, дори да е вечер късно - никога няма да ви върне, ..готов е даже да ви почерпи преди да си закупите вино

    ОтговорИзтриване