Часът:
Time.is
   

събота, 28 април 2012 г.

За преустройството на центъра на Момин проход

В момента тече разрушаването на постройките в самия център на Момин проход до реката - закусвалните, магазинчетата за хранителни стоки и другите. Доколкото разбрах на ползвателите на постройките им е даден срок от общината да се изнесат до края на месеца. Някои от тях да си намерили други помещения, а други изглежда прекратяват бизнеса си.

На това място щяло да има затревени площи. За какво са ни - сякаш си нямаме парк точно от другата страна на реката. Вярно, че нямаше особена хубост в наредените една до друга постройки и барачки, но поне мястото беше оживено и даваше прехрана на част от населението. Много хора от Костенец пътуващи с автомобили всяка сутрин за работа към София, спираха там за кафе, цигари, банички. Сега ще пасем трева.

Но нека де не бъда такъв песимист и да видим какво наистина ще се появи на това място. Иначе ето последната моя снимка на мястото. Снимал съм от алеята, която води към ж.п. спирката и съм хванал само крайната част от мястото. За жалост нямах възможност да снимам централно и да хвана целия център.1 коментар:

  1. Дано наистина там да се появи нещо зелено и свежо, имаме нужда от такива местенца.

    ОтговорИзтриване