Часът:
Time.is
   

петък, 8 август 2014 г.

Силен взрив в 8:50 (8 август 2014)

ИЗВЪНРЕДНО! Днес в 8:50 се чу силен взрив. Малко по-късно в информационните сайтове се появиха и първите новини:

Силен взрив в Костенец

Взривове в Костенец, вероятно от военния завод

Засега не е потвърдено на 100 процента, че е поделението. Ще следя за подробности и евентуално ще обновявам тази статия.

Обновление към 9:50:

Още статии за инцидента:

Взривове в Костенец, не се изключва инцидент във военен завод

Взрив във военния завод в Костенец

Обновление към 10:15:

Информацията е взета от електронното издание на в-к "Сега":

Силен взрив е чут от военния завод "ТЕРЕМ - Цар Самуил" в Костенец. Сигналът е подаден в 8.50 ч., потвърдиха от МВР. На място са изпратени полицейски и пожарникарски екипи.

Според кмета на града Радостин Радев, има 10 ранени, които са откарани в болница с порезни рани от счупени стъкла, но състоянието им не е тежко.

"Към момента не очакваме втори взрив, няма пряка опасност за населението. Добре е хората да не стоят от страната на сградите в посока завода. Вземат се превантивни мерки да не се случи някакво нещастие. Нямаме притеснения за втори взрив. Работниците на завода са на безопасно място", заяви директорът на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов пред БНР.

По разпореждане на премиера Георги Близнашки, министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод. (ВРЪЗКА)

Обновление към 12:39:

Очаквах, че първоначалните данни само за леко пострадали, няма да се окажат съвсем верни. Сега съобщават за един тежко ранен:

Пострадалите са без опасност за живота, с изключение на един, който е в тежко състояние”, каза още главен комисар Николай Николов. (Източник: ФОКУС)

1 коментар: