Часът:
Time.is
   

събота, 17 декември 2011 г.

Кои влакове са спрени

От 14 декември 2011 е в сила ново разписание на влаковете в което много от досегашните влакове са спрени. Има слухове, че това не е окончателно разписание и ще има още съкращения. Засега са ясни следните промени, които имат отношение към пътуващите от и за Костенец и Момин проход:

Пътническият влак тръгващ досега в 12:00 ч по обяд от Централна гара вече няма да се движи.

Пътническият влак за София, тръгващ от гара Костенец в 17:52 също е спрян.

Първият от двата пътнически влакове (5:09 ч) ще се движи само от понеделник до петък така, че ако през събота или неделя ви се налага да пътувате в посока София, трябва да използвате някой от по-късните влакове.

Пътническият влак тръгващ от Централна гара в 21:00 няма да се движи в петък и събота. Ако закъснеете, единствената възможност да се приберете остава бързият влак в 22:40. Той (в зависимост от това дали има закъснение или не) е някъде около полунощ на гара Костенец. Ако сте от Момин проход и се прибирате с него, трябва да си намерите някой да ви вземе с автомобил от гарата или да ползвате услугите на единственото в района такси работещо през нощта. За щастие поне един човек извършва такава таксиметрова дейност (и цените са му нормални). Учудвам се, че няма повече таксита, защото пътуващи има и се изкарват пари, но това е друга тема.

Освен съкратените влакове, трябва да се отбележи, че често пъти и запазените влакове са с по-малко от преди вагони. На кратко казано - "БДЖ става все по-зле и по-зле".

2 коментара:

  1. За съжаление вярно е,че работата е зле.Преди години компанията на барон Хирш с участието на българското гражданство е построило железопътната линия София -Пловдив,Костенец-Белово и това е било една удобна придобивка за хората.И в днешно време това си е един удобен транспорт,а и много хора,работещи навън разчитат на него.Не знам какво става в нашата държава,в жптранспорта в частност,но наистина не е добре създаденото да не бъде поддържано.Благодаря ви,че има такива хора като вас,които да дават необходима информация за тези неща.

    ОтговорИзтриване
  2. Има слухове, че целта е умишлен фалит на БДЖ и закупуването му на безценица от частна компания. Кой знае - като гледам какви идиотщини правят...

    ОтговорИзтриване